Over mij

Ik ben een fanatiek sporter die al een decennia (sinds 2010) bezig is met het streven naar optimale mentale en fysieke gezondheid. Binnen mijn familie- en vriendenkring ben ik vaak het aanspreekpunt als het gaat om trainingsschema’s en voedingsadviezen. Mijn blog “Health op Sokken” is het creatieve resultaat dat is ontstaan uit de constante vragen die leiden naar een gezonde levensstijl.

Via allerlei media stuurde ik mensen antwoorden op hun vragen toe, van ketose tot fasten, en van carnivoor diëten tot veganisme. Deze antwoorden werden soms zelfs zo uitgebreid dat ik sommigen onbewust een miniatuur blogpost toestuurde. Ik haalde zo veel energie uit het vergaren van de informatie, het delen hiervan, en daarmee mijn eigen kennis en dat van de ontvanger te vergroten, dat ik tot de conclusie kwam dat ik dit met de rest van wereld wilde delen.

De naam Health op Sokken, is afkomstig uit een combinatie van de engelse term voor gezondheid  “Health”, het Nederlandstalige quasi-fonetische equivalent “Held”, en een woordspeling op het spreekwoord “Held op Sokken”.

Ik wil mij dan ook niet voordoen als de redder in nood die alle misstanden in de voedings- en fitnessindustrie gaat rechtzetten, maar eerder iemand die met passie al zijn bevindingen en ervaring deelt.

Voor meer concrete adviezen raad ik iedereen aan om een huisarts en/of diëtist te raadplegen.